[ĆWIERCZAKIEWICZOWA Lucyna] – Jedyne praktyczne przepisy konfitur, ciast, wędlin, wódek i likierów przez Autorkę 365 obiadów Lucynę C. [krypt.]. Wyd. X. Warszawa 1882. Nakł. autorki. 16d, s. X, 262. opr. wsp. ppł.
[ĆWIERCZAKIEWICZOWA] Lucyna – 365 obiadów za pięć złotych. Przez Lucynę C. [krypt.], autorkę Jedynych praktycznych przepisów [...]. Wyd. XII poprawione i znacznie powiększone. Warszawa 1883. Nakł. autorki. 16d, s. 414, XVII. opr. wsp. ppł.
DISSLOWA Marja – Jak gotować. Praktyczny podręcznik kucharstwa. Poradnik we wszelkich sprawach odżywiania, zestawiania menu, dekoracji stołu, urządzania przyjęć, cukiernictwa domowego, sporządzania i konserwowania zapasów zimowych, słowniczek polsko-francusko-angielski. Przejrzałya i uzupełniły Pani Elżbieta [Kiewnarska] i Irena Rybotycka. Wyd. IV ilustrowane. London [1949]. Tern (Rybitwa) Book Company Limited. 8, s. 359, tabl. 10. opr. oryg. ppł., obw.
LEWANDOWA F[anni] – Kuchnia djeto-jarska. 400 potraw wyłącznie z jarzyn i owoców. Z 22 ilustracjami w kolorach naturalnych. Wilno 1938. Druk. J. Zawadzkiego. 8, s. VIII, 196, tabl. 3. opr. oryg. ppł.
NAKWASKA Karolina z Potockich – Dwor wiejski. Dzieło poświęcone gospodyniom polskim, przydatne i osobom w miescie mieszkającym przerobione z francuskiego pani Aglae Adanson z wielu dodatkami i zupełnem zastósowaniem do naszych obyczajów i potrzeb. T. 2. Poznań 1843. Księg. Nowa. 8, s. [4], 294, VII. opr. późn. ppł.
PLUCIŃSKA Ida – Książka kucharska udoskonalona z dodatkiem "Soja i jej zastosowanie w kuchni" [...]. Wyd. IV przejrzane i dopełnione. Warszawa 1945. Druk. św. Wojciecha. 8, s. XV, [1], 271, [1]. brosz.